Dnes je Streda, 20. 09. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 780x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 4 kg hus väčšia
  • 1 PL olej olivový
  • 1 ks cibuľa veľká
  • 1 KL bylinky miešané sušené
  • 2 PL vňať petržlenová
  • 275 g strúhanka
  • 75 g datle bez kôstky
  • kôra a šťava z citróna

Postup prípravy jedla "Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou"

Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre osolíme. Plnka: V panvici zohrejeme olej a opražíme nakrájanú cibuľu na kolieska 4 – 5 minút. Potom pridáme posekané bylinky, strúhanku, datle, citrónovú kôru, šťavu a 6 PL vody, osolíme a okoreníme. Polovicu plnky dáme do zapekacej misky.

Druhou polovičkou naplníme hus. Ak treba, tak ju spojíme špajľami, aby nám plnka nevytiekla. Hus dáme do pekáča alebo zapekacej misy, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry. Asi 30 minút pred dopečením dáme dole alobal a do rúry dáme plnku v zapekacej miske. Hus necháme pred podávaním 10 minút postáť.

Podávame s pečenými zemiakmi a varenou zeleninou.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

30,59 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist