Dnes je Utorok, 23. 01. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 881x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 4 kg hus väčšia
  • 1 PL olej olivový
  • 1 ks cibuľa veľká
  • 1 KL bylinky miešané sušené
  • 2 PL vňať petržlenová
  • 275 g strúhanka
  • 75 g datle bez kôstky
  • kôra a šťava z citróna

Postup prípravy jedla "Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou"

Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre osolíme. Plnka: V panvici zohrejeme olej a opražíme nakrájanú cibuľu na kolieska 4 – 5 minút. Potom pridáme posekané bylinky, strúhanku, datle, citrónovú kôru, šťavu a 6 PL vody, osolíme a okoreníme. Polovicu plnky dáme do zapekacej misky.

Druhou polovičkou naplníme hus. Ak treba, tak ju spojíme špajľami, aby nám plnka nevytiekla. Hus dáme do pekáča alebo zapekacej misy, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry. Asi 30 minút pred dopečením dáme dole alobal a do rúry dáme plnku v zapekacej miske. Hus necháme pred podávaním 10 minút postáť.

Podávame s pečenými zemiakmi a varenou zeleninou.

Možno sa vám hodí pri príprave

Šunkovar nerez + teplomer do mäsa ZADARMO

Šunkovar nerez + teplomer do mäsa ZADARMO

18,89 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist