Dnes je Nedeľa, 24. 09. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Pečená hus

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 664x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • hus
  • mlieko
  • rasca
  • soľ
  • rozmarín

Postup prípravy jedla "Pečená hus"

Umytú hus nasolíme (aj z vnútra) a necháme odležať(najmenej 5-6hodín alebo cez noc).Potom ju od soli umyjeme mliekom,osušíme,podlejeme vodou,hojne zasypeme rascou a prikrytú pečieme s dvomi vetvičkami rozmarínu aspoň tri hodiny.Občas ju potierame výpekom.Odkryjeme,zlejeme polovicu výpeky a pečieme ešte aspoň pol hodiny do "chrumkava".Podával som ju s dusenou červenou kapustou na karameli a domácou knedľou.A aj keď nie som vinár,pohár červeného (že vraj suchého) po jedle pasoval.Fakt.

Možno sa vám hodí pri príprave

6-dielna sada smaltovaných hrncov

6-dielna sada smaltovaných hrncov

13,99 € Pozrieť na eshope
Florina Zapekacia misa hranatá 40 cm

Florina Zapekacia misa hranatá 40 cm

18,89 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist