Dnes je Sobota, 20. 01. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Pečená hus

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 846x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • hus
  • mlieko
  • rasca
  • soľ
  • rozmarín

Postup prípravy jedla "Pečená hus"

Umytú hus nasolíme (aj z vnútra) a necháme odležať(najmenej 5-6hodín alebo cez noc).Potom ju od soli umyjeme mliekom,osušíme,podlejeme vodou,hojne zasypeme rascou a prikrytú pečieme s dvomi vetvičkami rozmarínu aspoň tri hodiny.Občas ju potierame výpekom.Odkryjeme,zlejeme polovicu výpeky a pečieme ešte aspoň pol hodiny do "chrumkava".Podával som ju s dusenou červenou kapustou na karameli a domácou knedľou.A aj keď nie som vinár,pohár červeného (že vraj suchého) po jedle pasoval.Fakt.

Možno sa vám hodí pri príprave

Tefal Sensorielle panvica 24 cm

Tefal Sensorielle panvica 24 cm

22,69 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist