Dnes je Streda, 20. 09. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 517x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1/2 ks prepelica (asi 60 g)
  • 60 g Foie gras - husacia pečeň
  • 1/2 ks jablko
  • 100 g cukor kryštál
  • maslo
  • olej
  • soľ
  • korenie biele mleté
  • 50 ml víno biele
  • 2 vetvičky rozmarín

Postup prípravy jedla "Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney"

Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky prepelice osolíme a okoreníme. Na rozohriatu panvicu nalejeme olej a mäso s pečienkou a vetvičkami rozmarínu opečieme z každej strany. Opečené mäso s pečienkou a rozmarínom preložíme do pekáča, a dáme dopiecť do rúry na 6 minút pri 180 stupňoch.

Medzitým si očistíme jablko. Polovičku si nakrájame na jemné kocky. Preložíme na rozpálenú panvicu a sprudka opečieme. Pridáme maslo, zasypeme kryštálovým cukrom a necháme karamelizovať. Zastrekneme bielym vínom a necháme odpariť.

Na tanier servírujeme najprv jablkové chutney. Pridáme opečenú pečienku a prepelice. Na záver hotové jedlo polejeme omáčkou demi-glace.

Možno sa vám hodí pri príprave

Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

37,69 € Pozrieť na eshope
Florina Zapekacia misa hranatá 40 cm

Florina Zapekacia misa hranatá 40 cm

18,89 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist