
Pečený diviak so šafránovou omáčkou
Ingrediencie receptu:
- stehno z diviaka /jeleňa/
- 1 ks mrkva veľká
- 1/2 ks zeler
- 0,4 l víno červené suché
- 5 ks borievky
- 3 ks bobkový list
- slanina
- soľ
- 2 dcl vývar
- 1 PL solamyl
- štipka šafran
- zemiaky
- bravčová masť
- hrubá krupica
Postup prípravy jedla "Pečený diviak so šafránovou omáčkou "
Mäso umyjeme a odstránime všetky časti, čo sa nám nepáčia :).Mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame. Mäso položíme do pekáča, prešpikujeme slaninou, posolíme, posypeme mrkvou a zelerom, pridáme bobkové listy a borievky, polejeme vínom a dáme na 2-3 dni do chladničky.
Počas marínovania mäso aspoň 3x otočíme.
Pred pečením mäso znovu otočíme, zakreme alobalom a pečieme asi 2 hodiny.
Keď je mäso mäkké, do hrnca cez sitko zlejeme z neho všetkú zeleninu, šťavu a korenie a dáme ho ešte zapiecť.
Zeleninu poriadne prepasírujeme cez sitko /do sucha/, do šťavy pridáme vývar, štipku šafránu a zahustíme solamylom. Môžeme ešte dochutiť soľou alebo vegetou. Uvaríme hustejšiu omáčku.