Dnes je Utorok, 24. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Pečený diviak so šafránovou omáčkou

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 624x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • stehno z diviaka /jeleňa/
  • 1 ks mrkva veľká
  • 1/2 ks zeler
  • 0,4 l víno červené suché
  • 5 ks borievky
  • 3 ks bobkový list
  • slanina
  • soľ
  • 2 dcl vývar
  • 1 PL solamyl
  • štipka šafran
  • zemiaky
  • bravčová masť
  • hrubá krupica

Postup prípravy jedla "Pečený diviak so šafránovou omáčkou "

Mäso umyjeme a odstránime všetky časti, čo sa nám nepáčia :).Mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame. Mäso položíme do pekáča, prešpikujeme slaninou, posolíme, posypeme mrkvou a zelerom, pridáme bobkové listy a borievky, polejeme vínom a dáme na 2-3 dni do chladničky.

Počas marínovania mäso aspoň 3x otočíme.

Pred pečením mäso znovu otočíme, zakreme alobalom a pečieme asi 2 hodiny.

Keď je mäso mäkké, do hrnca cez sitko zlejeme z neho všetkú zeleninu, šťavu a korenie a dáme ho ešte zapiecť.

Zeleninu poriadne prepasírujeme cez sitko /do sucha/, do šťavy pridáme vývar, štipku šafránu a zahustíme solamylom. Môžeme ešte dochutiť soľou alebo vegetou. Uvaríme hustejšiu omáčku.

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist