Dnes je Utorok, 23. 01. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Perkelt z domácej hlivy ustricovej

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 377x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 300 g hliva ustricová
  • smotana na varenie
  • 1 PL múka hladká
  • olej
  • 1-2 ks cibuľa
  • korenie čierne mleté
  • aj mletá rasca celá
  • vegeta
  • paprika červená mletá sladká
  • voda

Postup prípravy jedla "Perkelt z domácej hlivy ustricovej "

Hlivu umyjeme a nakrájame na drobno

Nakrájanú povaríme do polomäkka v slanej vode do ktorej sme pridali rascu celú.

Cibuľku nakrájame na drobno a dusíme na oleji. Pridáme trošku soli.

Hlivu scedíme a dusíme na cibuľke až kým nie je mäkká. Ochutíme korením. Pridáme vegetu a rascu mletú. Ak treba podlejeme vodou.

Do hrnčeka si vlejeme polovičku smotany a pridáme 1 PL hl. múky. Dobre rozmiešame.

Cez sitko pridáme k udusenej hlive a miešame.

Za stáleho miešania prilejeme ostatnú smotanu.

Dochutíme korením, môžeme pridať aj mletú červenú papriku. Necháme prejsť varom a odstavíme.

Ako prílohu si pripravíme maslové halušky alebo cestoviny podľa chuti.Maslové halušky: hl. múka, 1/2 masla, vajce, soľ, voda.Prajem dobrú chuť.

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist