Dnes je Štvrtok, 21. 06. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Pikantné bravčové s bársčím

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 1237x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 2 hrste sušené dubáky
  • 0,20 kg údená slanina
  • 2÷3 PL olivový olej
  • 1 ks červená cibuľa veľká
  • 3÷4 ks cesnak - strúčiky
  • 1/2 viazaničky cibuľka mladá s vňaťou (na jemno pokrájaná)
  • 1,2÷1,5 kg bravčové pliecko alebo stehno
  • 1÷2 KL mleté čierne korenie (MČK)
  • 2 PL mletá červená sladká paprika
  • 2 PL mletá červená štipľavá paprika
  • 2 PL ďumbier čerstvý postrúhaný
  • podľa potreby podľa chuti feferónka alebo chilli paprička
  • 2÷3 PL kápiová pomazánka (môžeme ju nahradiť jemným kečupom)
  • 2 PL vegeta
  • podľa potreby podľa chuti soľ
  • 1÷2 ks paradajka veľká červená
  • 0,25 ÷ 0,30 kg jicama (1/4)
  • 2÷3 ks mrkva stredá
  • 4 ÷ 6 ks zelerová vňať - rapíky
  • podľa potreby l horúca voda (hovädzí vývar)
  • podľa potreby ks zemiak stredný na zahustenie

Postup prípravy jedla "Pikantné bravčové s bársčím "

v predvečer "akcie" uložíme dve mužské hrste sušených húb (ja som použil 1/2 & 1/2 slovenské dubáky a talianske porcini) do kuchynskej misky, zalejeme ich 0,5 l horúcej vody a prikryté necháme "napučať" až do druhého dňa.

očistíme cibuľu, cesnak a mladú cibuľku aj s vňatou a umyjeme feferónky

vo veľkom širokom hrnci necháme vyškvariť domácu údenú slaninu, pokrájanú na pásiky; ak je vyškvarenej masti málo, pridáme pár PL olivového (slnečnicového) oleja; pridáme postrúhanú (na jemno pokrájanú) cibuľu a pretlačený cesnak; restujeme pri priemernej teplote.

počas restovania umyjeme a na úhľadné väčšie kúsky pokrájame bravčové mäso a keď je cibuľovocesnakový podklad hotový (sklenený), uložíme do neho mäsko, zamiešame a necháme dusiť, až pustí šťavu a uzatvorí sa; potom ho okoreníme mletou červenou sladkou i štipľavou paprikou, MČK, vegetou, ďumbierom-zázvorom a pridáme pár PL kápiovej pomazánky (môžeme ju nahradiť jemným kečupom); zamiešame a necháme dusiť.

priebežne olúpeme a umyjeme mrkvu, jicamu, paradajku a rapíky zeleru.

pokrájame ich na úhľadné kúsky, pridáme do duseného bravčového mäsa a vlejeme namočené huby aj s ich šťavou; zamiešame, pokračujeme v dusení, priebežne podľa potreby podlievame horúcim vývarom alebo vriacou vodou. Ak sa nám omáčka zdá málo pikantná, môžeme vložiť do nej 1÷2 poprepichované sušené feferónky (ak sme nepoužili pokrájané čerstvé).

dusíme až na požadovanú konzistenciu; priebežne premiešavame a dochucujeme; na záver, podľa potreby, môžeme zahustiť postrúhaným zemiakom (ja pre tieto účely múku nepoužívam, keď už tak maizenu); servírujeme na plytkých tanieroch a podávame so zemiakmi, cestovinou (ja som použil lingvine), knedľou, alebo iba tak, s chlebíkom, či pečivom. D o b r ú c h u ť !

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

30,59 € Pozrieť na eshope
6-dielna sada smaltovaných hrncov

6-dielna sada smaltovaných hrncov

13,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist