Dnes je Sobota, 18. 11. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Pita chlieb podľa Ester Fuszeres

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 370x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 500 g múka hladká extra špeciál 00
  • 14 g, čerstvé droždie
  • 1 čl soľ
  • 1 čl cukor kryštál
  • 200 ml, vlažná voda
  • 2 PL olej olivový

Postup prípravy jedla "Pita chlieb podľa Ester Fuszeres"

Z múky, oleja, vody, soli, cukru , droždia a oleja zamiesime vláčne nelepivé cesto, poprášime múkou, prikryjeme utierkou na necháme na teple 2 hodiny kysnúť.Vykysnuté cesto prepracujeme a rozdelíme na 8 guliek, ktoré necháme kysnúť 30 minút. Každú guľku rozváľame na placku o priemere 15 -20 cm, dáme na čistú utierku poprášenú múkou a múkou poprášime aj placky, aby sa nezlepili, prikryjeme dalšou pomúčenou utierkou, aby placky neoschli. Necháme prikryté odpočívať ešte 20 minút.

Trúbu predohrejeme na 200 - 220 stupňov. Placky ukladáme bez potretia olejom, ale potreté studenou vodou, na plech s pečiacim papierom, ktorý vkladáme do trúby rýchlo, aby sa vzduch v trúbe neochladil, lebo by sa placky počas pečenia nenafúkli, teda by sa v nich nevytvorilo "vrecko".

Pečieme 6 -10 minút - Pita musí na povrchu mierne zhnednúť.

Možno sa vám hodí pri príprave

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist