Dnes je Štvrtok, 21. 06. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Pivovarské rebierko

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 487x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 8 plátkov bravčové karé bez kosti
  • 2 g soľ
  • 1 g mleté čierne korenie
  • 1 g rasca drvená
  • 30-50 g horčica plnotučná
  • 100 g paradajkový pretlak
  • 30 g chlieb tmavý
  • 100 g cibuľa
  • 150 g slanina údená
  • 150 g údené mäso
  • 0,3 l pivo svetlé
  • 100 ml. olej

Postup prípravy jedla "Pivovarské rebierko "

Plátky mäsa naklepeme, osolíme, posypeme mletým korením a drvenou rascou. Trocha potrieme horčicou a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán v hlbšom kastróle. Opečené rebierka vyberieme bokom a vo výpeku osmažíme cibuľu, slaninu a údené mäso....všetko nakrájané na hrubšie rezance. Keď je cibuľa so slaninkou a údeným poriadne orestovaná, vložíme do kastróla naspäť opečené karé.

Rebierka podlejeme pivom, pridáme paradajkový pretlak, podlejeme horúcou vodou a dusíme pod pokrievkou asi pol hodiny. Ak sú rebierke skoro udusené, pridáme k nim do hrnca na malinké kocky nakrájaný tmavý chlieb, premiešame a ešte spolu podusíme asi 10 - 15 minút.Chlieb nám výpek zahustí, takže netreba použiť žiadnu múku, zátrepku ani zápražku.Pivovarské rebierko je dobré so zemiakmi, s ryžou ale aj s cestovinou.

Možno sa vám hodí pri príprave

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

Banquet MAESTRO ROSSO 8dielna sada riadu červená

37,69 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist