Dnes je Piatok, 20. 07. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Podbitá fazuľa

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 626x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • fazuľa
  • bobkový list
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • vegeta
  • paprika červená mletá
  • cibuľa
  • olej rastlinný/maslo
  • smotana na šľahanie
  • mlieko
  • múka hladká
  • sóda bikarbóna
  • paradajkový pretlak

Postup prípravy jedla "Podbitá fazuľa "

Do hrnca si dáme variť fazuľu s bobkovým listom a koreninami. My sme ju varili v tlakovom hrnci, ale môže sa na noc namočiť. Kto chce, pridá si aj kožku zo slaniny, vraj sa fazuľa rýchlejšie uvarí.

Keď je fazuľa mäkká, rozhabarkujeme si smotanu, mlieko a hladkú múku. Vlejeme do fazule. Predtým pridáme štipku sódy bikarbóny, aby sa nám polievka nezrazila.

Na oleji alebo masle (my sme dalii aj aj) si opražíme cibuľu pokrájanú na kocky a pridáme mletú červenú papriku. Vlejeme do fazule.

Dochutíme paradajkovým pretlakom a cukrom. My sme nedali ani ocot ani citrónovú šťavu, na okyslenie slúži práve pretlak. Kto chce, ešte dosolí, dokorení, dovegetí a docukrí. Dobrú chuť!

Možno sa vám hodí pri príprave

Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist