Dnes je Štvrtok, 21. 06. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Prešporský šmirkás - bryndzová nátierka

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 551x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 250 g bryndza liptovská
  • 250 g maslo
  • 1 zväzok jarná cibuľka
  • 1 balenie, alebo sardelové očká
  • 3-4 c sardelová pasta
  • 2-3 PL horčica plnotučná
  • 2 Pl paprika červená mletá sladká
  • podľa chuti soľ
  • 1 PL rasca celá
  • 50 ml, plzeň nie - je horký pivo svetlé

Postup prípravy jedla "Prešporský šmirkás - bryndzová nátierka"

Do misy dáme bryndzu a maslo. Sardelové očká bez oleja posekáme a pridáme k bryndzi. Jarnú cibuľku pokrájame na kolieska aj so zelenou vňaťou a pridáme k bryndzi aj s ostatnými ingredienciami.

Všetko spolu dobre vymiešame a pridáme pivo, znova premiešame.

Hotovú nátirku natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo, zdobíme sezonnou zeleninou, veľmi vhodná je na jar redkovka. Používame tiež na plnenie vajec, rozličnej zeleniny, syrových a šunkových závitkov, paštičiek z lístkového cesta a na prípravu jednohubiek.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist