Dnes je Štvrtok, 19. 07. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Rusínske pirohy

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 518x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 300 g polohrubá múka
  • 1 kvások
  • 2 vajce
  • 1 čl soľ
  • 250 g tvaroh
  • olej

Postup prípravy jedla "Rusínske pirohy"

pripravíme si kvások v dvoch decilitroch mlieka.po napučani ho vlejeme do misy s mukou pridame vajce trocha soli a zamiesime stredne huste cesto ktore odložíme na teple miesto a necháme kysnuť trištvrte hodiny.

po vykysnutí spracujeme na doske do tvaru bochnika ten rozvaľkame na plát hrubý asi 1 cm nožom narežeme pláty vodorovne aj zvisle aby nam vznikly kocky s priemerom asi 5 cm.v miske vymiešame tvaroh s jedným vajcom a s trochou soli po lyžičke naberieme a davame na pripravene cesto.Opatrne chytime okraje a zlepujeme do tvaru trojuholníka.

takto zlepené pirohy vyprážame v horúcom oleji dozlatista.

Možno sa vám hodí pri príprave

Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist