Dnes je Štvrtok, 21. 06. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Rybacie guľky v paradajkovej omáčke

Pridané: 1. 05. 2015 | Zobrazené: 717x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 kg mleté (treska, kapor..) rybie mäso
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • nastrúhaný muškátový orech
  • 4 ks staršie pečivo
  • 120 g očistená cibuľa
  • 20 g nasekaná vňať petržlenová
  • 100 g pór
  • 100 g múka hladká
  • 3 ks vajcia

Na omáčku:

  • 1 kg paradajky drvené
  • 1 dl olej olivový
  • 100 g očistená cibuľa
  • 20 g cesnak
  • sušené oregano
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • podľa chuti cukor

Postup prípravy jedla "Rybacie guľky v paradajkovej omáčke"

Do misy dáme mleté mäso z ryby, najemno nakrájaný pór, soľ, koreniny, namočené pečivo, nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, vajcia a vypracujeme hustú zmes. Hladkú múku prisypeme podľa potreby. Z rybacej hmotyvypracujeme malé guľky a dáme variť do omáčky asi na 10 minút.

Omáčka: Na rozohriatom oleji opražíme najemno pokrájanú cibuľu a pridáme drvené paradajky. Krátko povaríme na miernom ohni.

Omáčku posolíme, okoreníme, pridáme oregano, prelisovaný cesnak a prípadne pridáme štipku cukru. Hotové jedlo posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Náš tip: Paradajkovú omáčku varíme na miernom ohni, aby nestratila farbu. Pri prudkom varení by mohla až zhnednúť. Cukor pridávame, len ak omáčka nie je prirodzene sladká.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist