
Sabudana Khichdi
Ingrediencie receptu:
- 1 a 1/2 hrnceka sago, namocene cez noc v malom mnozstve vody, len na pokrytie sago
- 1 a 1/2 hrnceka arasidy, prazene a osupane
- 1 stredne velky zemiak
- stipka kurkuma
- 1/4 lyzicky palive chilli korenie
- stipka cukor
- sol podla chuti
- rastlinny olej
- 4 ks zelene chilli papricky v celku
- 1 lyzicky rasca
- 6 kari listky
Postup prípravy jedla "Sabudana Khichdi "
Sago scedime z vody, v ktorej bolo cez noc namocene.
Pomelieme arasidy na hruby prasok a pridame ho do sago, spolu s kurkumou, chilli korenim, solou, cukrom, premiesame a odlozime.Zemiak nakrajame na kocky.
V panvici rozohrejeme olej a pridame rascu. Ked rascal troska zhnedne pridame zelene chilli papricky a kari listky, par sekund miesame.
Pridame zemiaky. Prikryjeme a varime na miernom ohni, za obcasneho miesanie, kym zemiaky nezmaknu.
Pridame sago a dobre premiesame. Prilejeme troska vody a varime na stredne silnom ohni, kym sago nie je priesvitne. Premiesavame, aby sme predisli prilepeniu saga na panvicu.
Tip: Mozeme podavat s bielym jogurtom.