Dnes je Pondelok, 22. 01. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 390x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 16 ks krevety tigrie
  • 150 g múka hladká
  • 1 ks limetka
  • 150 g voda minerálna
  • 1 balíček kypriaci prášok
  • soľ
  • olej na vysmážanie

Salsa pikante:

  • 1/2 ks cibuľa
  • 1 ks paprika červená
  • 1 PL cesnak mletý
  • 2 ks peperoncino
  • 30 g zázvor
  • 6 ks paradajky lúpané
  • olej olivový Extra
  • soľ
  • korenie čierne mleté čerstvé

Postup prípravy jedla "Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou"

Tempura (obaľovacia zmes): Do minerálky pridáme drvený ľad, múku, kypriaci prášok a dôkladne rozmixujeme. Ochutíme soľou a limetkovou šťavou. Tempura musí mať hustú konzistenciu. Krevety olúpeme, osolíme a obalímenajskôr v múke a následne v tempure, hneď smažíme v rozpálenom oleji. Smažené krevety necháme odkvapkať na papieri.

Omáčka: Na oleji urestujeme cibuľu, cesnak a peperoncino. Pridáme nakrájanú papriku, zázvor a lúpané rajčiny. Pomaly varíme asi 40 minút, hotovú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.

Náš tip: V tempure môžeme obaľovať aj rôzne druhy zeleniny alebo húb.

Možno sa vám hodí pri príprave

Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist