Dnes je Štvrtok, 21. 06. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím

Pridané: 8. 09. 2010 | Zobrazené: 5458x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 8 rezňov divina so srnčieho chrbta po 70 g a 2 cm hrubých
  • 4 ks borievkové bobuľky
  • 1/2 ks bobkový list
  • 4 lyžice olej
  • 2 ks kiwi
  • 2-5cl koňak
  • 150 g kyslá smotana
  • 1/8 l šťavy z pečeného mäsa
  • 5 lyžíc brusníc
  • 1 lyžica hladká múka
  • 2 lyžice maslo
  • štipka škorice a cukru
  • červené víno
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy jedla "Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím"

Borievky a bobkový list dôkladne rozdrvíme, zmiešame s olejom a mäso tým pekne potrieme. Prikryté mäso dáme na 6 hodín marinovať. Kiwi ošúpeme, nakrájame na plátky, poprášime škoricou a cukrom, pokvapkáme koňakom a prikryjeme. Kyslú smotanu rozmiešame s mäsovým vývarom, múkou a 1 lyžicou brusníc. Zoškrabeme korenie s rezňov, olej precedíme a na panvici ho poriadne rozpálime. Rezne opečieme do hneda, oflambujeme koňakom a položíme na horúci podnos. Mäso obložíme kúskami masla, posolíme, okoreníme a prikryjeme. Rozmiešanú smotanu nalejeme na panvicu, pridáme červené víno a miešame, kým šťava pekne nezhustne. Túto omáčku pridáme k rezňom a dochutíme.

TIP: Servírujeme po ozdobení kiwi a brusnicami.

Možno sa vám hodí pri príprave

Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

Maxwell & Williams hrnec s pokrievkou OVEN CHEF 3,3 l

30,59 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist