Dnes je Piatok, 20. 07. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Sudová kvasená kapusta

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 447x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 40 kg jesenná strúhaná kapusta hlávková
  • 6 ks alebo jablko dula
  • 6 ks velká cibuľa
  • 60 dkg soľ
  • 1,5 sačka korenie čierne celé
  • 1,5 sáčka rasca celá
  • asi 20 listou bobkové listy
  • konček z chleba chlieb

Postup prípravy jedla "Sudová kvasená kapusta"

Nastruhať kapustu jesennú dôležité je aby kapusta bola dobre tvrdá a aby boli všetky suroviny miešané v jednej nádobe. Na vrch pridáme čierné korenie, rascu,bobkové listy, očistenú cibulu nakrájanu na mesiačiky, dulu alebo jablká ošupané nakrajané na mesiačiky bez zrniek a posoliť polovicou , dôkladne premiešať a posoliť druhou polovicou soli, zas premiešať nechať stáť 1 hodinu,potom ešte raz premiešať a nechať stáť 24 hodín.

Po 24 hodinách, medzi 2 velké kapustné listy vložíme konček chleba,položíme na dno porcelánového alebo kameninového súdku a začneme ukladať po vrstvách asi 10 cm, dôkladne utlačíme pokračujeme pokial sme všetkú kapustu nenatlačili. Vodu, ktorú pustila kapusta vlejeme do súdka. Vrch zaťažíme a dáme prikrívku tak,aby pri kvasení vzduch vichádzal von a nie dnu. Ja mám 50 l porcelánoví súdok tu sa okolo veka naleje trocu vody a splňa to svoj účel. Ja túto kapustu nakladám začiatkom oktobra a ešte snej mám aj teraz je chutná a čo je dôležité, že sa nepokazí a nie je strašne kyslá teda dá sa jesť aj surová. A ešte po troch až štyroch týždňoch je kapusta vykvasená , jedlá a nenechajte súdok v teplej miestnosti.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist