Dnes je Štvrtok, 19. 07. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Sviatočná chala

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 498x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 1 kg múka polohrubá
  • 1 kocka droždie
  • 100 ml olej
  • 2 hrste cukor kryštál
  • 1 PL soľ
  • 1 ks vajce
  • alebo sezamové semienka mak
  • teplá voda

Postup prípravy jedla "Sviatočná chala"

Droždie jemne rozotrieme s trochou cukru a rozmiešame vo vlažnej vode. Necháme asi päť minút na teplom mieste, aby kvások nakysol. Do veľkej misy nasypeme múku, pridáme cukor, olej, nakysnuté droždie. Cesto zamiesime s teplou vodou. Cesto má byť husté, ale nie tvrdé. Správne vypracované cesto sa nesmie lepiť na steny misy.

Misu s cestom zakryjeme utierkou, dáme na teplé miesto a necháme pol až 1 hodinu kysnúť. Dosku posypeme múkou, cesto rozdelíme na dva diely. Klasickú chalu pletieme ako vianočku alebo vrkoč.

Chaly ešte necháme na plechu kysnúť asi 15 minút. Predtým, ako ich vložíme do vyhriatej rúry, potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme celým makom alebo sezamom.

Možno sa vám hodí pri príprave

Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist