Dnes je Nedeľa, 27. 05. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 473x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 80 g, (4 ks) syr Plesnivec
  • 50 g lieskové jadrá
  • 40 g šalát lollo biondo
  • 40 g šalát lollo rosso
  • 40 g šalát friseé
  • 40 g rukola
  • 1 ks, 120 g hruška
  • 80 g fenikel
  • 40 g olej orechový
  • 1 g korenie farebné
  • 5 g soľ morská
  • 30 g med
  • barikový ocot jablkový

Postup prípravy jedla "Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou"

Syr rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Naplníme strúhanými lieskovými jadrami a spojíme.

Rozpálime rúru na 250 oC, medzitým si pripravíme šalát z listovej zeleniny, na plátky nakrájanej hrušky zbavenej jadier, na tenké rezance nakrájaného feniklu, ochuteného orechovým olejom, čerstvo pomletým farebným korením a hrubozrnnou soľou.

Syr vložíme do rozpálenej rúry a zapečieme cca 5 min. Zapečený syr servírujeme na lôžku z listových šalátov a prelejeme zálievkou, pripravenou z medu a barikového jablkového octu.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope
BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist