Dnes je Pondelok, 20. 11. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Zemiakové cesto

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 482x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 10 stredne veľkých zemiaky staré žlté ( nie ružové)
  • podľa hustoty cesta múka polohrubá a hladká pol na pol
  • soľ - štipka pri sladkých, 1 čl pri slaných
  • 1 PL maslo klasické

Postup prípravy jedla "Zemiakové cesto"

Zemiaky sa uvaria v šupke, deň vopred. Takto nemäkne cesto.Pretlačíme cez pretláčač alebo postrúhame. Pridáme maslo.Prisypávame múku polohrubú výberovú a hladkú - typ 00, tak, aby boli zemiaky celé pokryté múkou , osolíme a miesime. Múku pridávame podľa toho, aké husté je cesto. Ak je príliš riedke, pridáme obe múky rovnako.

Z cesta urobíme valček o priemere cca 8 cm, nakrájame na cca2 cm hrubé kúsky. Tvarujeme knedle,poprášíme pri tom múkou . Knedle vkladáme do jemne vriacej vody, jemne premiešame, aby sa neprilepili. Varíme, kým vyplávu hore, a potom ešte necháme e cca 30 sek. variť. Nesmú však veľmi vrieť.

Vyvarené poukladáme každú zvlášť na plech potretý olejom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí sa môžu naukladať aj na seba a odložiť do chladničky.

Možno sa vám hodí pri príprave

Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope
Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist