
Zemiakové dolky
Ingrediencie receptu:
- 8 ks stredne veľkých zemiaky
- 1 dl smotana sladká
- 1 dl mlieko
- 200 g syr tvrdý
- 2 PL škrob zemiakový
- 2 PL škrob kukuričný
- 4 ks žĺtky
- soľ
Postup prípravy jedla "Zemiakové dolky"
Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Po dovarení ich scedíme a necháme vychladnúť.Zo žĺtkov, mlieka, smotany, soli a škrobu vyšľaháme nad parou masu, do ktorej pridáme vychladnuté zemiaky a postrúhaný syr.
Hustú masu naplníme do mastným papierom vystlaných formičiek a necháme ich zamraziť. Zmrazené dolky poukladáme na papierom vystlaný plech a vložíme do vopred rozohriatej rúry. Pečieme pri dvestostupňoch 25 – 30 minút.
NÁ