Dnes je Pondelok, 23. 04. 2018 Prihlásenie | Registrácia

Zemiakové lokše

Pridané: 4. 11. 2015 | Zobrazené: 1452x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 600 g, varené v šupke zemiaky
  • 200 g múka hladká
  • 1 ks, -surový žĺtok
  • podľa chuti soľ

Postup prípravy jedla "Zemiakové lokše "

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť.

Vychladnuté zemiaky pretlačíme alebo postrúhame, pridáme preosiatu múku, žĺtok, soľ.

Vypracujeme hladké cesto.

Vyklopíme na pomúčenú dosku.

Vyformujeme do valčeka.

Nakrájame na 15-16 rovnakých kúskov.

Na pomúčenej doske vyvaľkáme tenké placky. (veľkosť dezertného tanierika)

Pečieme na platni sporáka z oboch strán. Pracujeme rýchlo, aby cesto dlho nestálo a neredlo. Nakoniec ich potrieme rozpusteným tukom, prípadne olejom. Ak chceme urobiť viac kusov, suroviny si nachystáme, ale zamiesime po spracovaní predchádzajúcej dávky. Dobrú chuť!

Možno sa vám hodí pri príprave

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

Tescoma Blok na nože Azza so 7 nožmi a nožnicami na hydinu

176,40 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist