Dnes je Streda, 20. 09. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Zemiakový chlieb

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 1422x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • 300 ml tepla voda
  • 1 PL ocot
  • 1 PL olej
  • 550 g hl.muka T 650
  • 2 ks uvarene zemiaky
  • 1/2 droždie
  • 2 čl sol
  • 1 čl rasca celá

Postup prípravy jedla "Zemiakový chlieb"

V tom poradi ako je to napisane pridavame do pekarničky...ja som si to nechala len vymiesiť a nakysnuť a piekla som ho v rure na 200 st asi 3/4 hodinu.

Ešte pre tych ,ktorí nemaju pekarničku:Do 1 dcl teplej vody pridame cukor a drozdie.nechame vzist kvasok. Do misy si dame muku,zemiaky a všetko ostatne,do stredu urobime jamku a nalejeme kvasok.Rukami vypracujeme hladke a nelepive cesto (ak sa vam zda riedke, treba pridat trošku muky).Zakryjeme a nechame 1 hodinu kysnut.Potom prenesieme na pomučenu podlozku a vytvarujeme bochnik.Moc nemieste aby ste neporušili bubulinky.Opatrne prenesieme na plech,vrch trošku pomučime a pečieme vo vyhriatej rure.Ja chlieb nepotieram ale ak chcete, tak mozete potriet pred a po upečení slanou vodou.

Možno sa vám hodí pri príprave

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

Bormioli 18dielna sada tanierov Prometeo

33,99 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope
Misa na cesto

Misa na cesto

7,19 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist