
Zemiaky z papiňáka za 2 minúty
Ingrediencie receptu:
- zemiaky
- cibuľa
- maslo
- voda
- soľ
Postup prípravy jedla "Zemiaky z papiňáka za 2 minúty "
Neuvádzam množstvo surovín, lebo každý si ich prispôsobí tomu, koľko potrebuje a aj veľkosti tlakového hrnca.
V tlakovom hrnci si na masle opražíme do sklovita na drobno pokrájanú cibuľu.
Pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky, osolíme a prilejeme max. 1 dl vody.
Hrniec uzatvoríme a odvtedy čo začne unikať para varíme 2 minúty-nie viac! Necháme vyfučať(nepomáhame tomu), otvoríme a premiešame. Voda vsiakne do zemiakov. Môžeme podávať.
Dá sa variť aj bez cibulky a prípadne pokrájané len na polovice, vtedy predĺžime čas varenia na 3 minúty.Zemiaky takto pripravené sú naozaj veľmi chutné.Takže ak máte tlakový hrniec, neváhajte vyskúšať a určite si ich obľúbite tak, ako aj my.