Dnes je Sobota, 18. 11. 2017 Prihlásenie | Registrácia

Židovská omáčka

Pridané: 7. 11. 2015 | Zobrazené: 402x
Vytlačiť recept

Ingrediencie receptu:

  • múka hladká
  • olej
  • 2 ks korenie nové celé
  • 1 ks bobkový list
  • soľ
  • cukor kryštál
  • ocot
  • 1 ks smotana na šľahanie
  • surové vajcia

Postup prípravy jedla "Židovská omáčka"

V hrnci urobíme zápražku z oleja a hladkej múky. Potom pridáme vodu, Nové korenie, 1KL Soli a necháme zovrieť.

Do vriacej vody rozbijeme celé vajíčka (kusy podľa toho, pre koľko osôb varíme), tak aby sa nespojili a necháme variť na malom plameni asi 10 minút.

Keď savajíčka uvaria, vyberieme ich a do vody vmiešame Smotanu na šľahanie a necháme vrieť asi 5 minúť.

Nakoniec dochutíme omáčku octom, cukrom a soľou podľa chuti na sladkokyslo. Vložíme uvarené vajíčka späť do omáčky. Môžeme konzumovať s chlebom, prípadne podľa chuti so zemiakmi.

Možno sa vám hodí pri príprave

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

BANQUET Red Poppy 18dielna tanierová sada

27,89 € Pozrieť na eshope
Tescoma AZZA krájacia doska

Tescoma AZZA krájacia doska

30,80 € Pozrieť na eshope
Toro Podložka pod hrnec sova

Toro Podložka pod hrnec sova

3,79 € Pozrieť na eshope

* ceny nemusia byť aktuálne ako na danom eshope

Produkty iba z overeného obchodu

Odporúčame

Ďalšie dobré recepty

TOPlist TOPlist