Dnes je Pondelok, 20. 11. 2017 Prihlásenie | Registrácia
Mäsité jedlá

Mäsité jedlá

  • Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 1552x, Komentáre: 0

    Najskôr si na 2 až 3 dni dáme odležať mäso. Predtým ho dôkladne odblaníme, posypeme ho zo všetkých strán mletým čiernym korením a polejeme olejom a citrónovou šťavou. Zabalíme do… čítať ďalej

  • Srnčí guláš

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 1659x, Komentáre: 0

    Mäso umyjeme,odblaníme,pokrájame na kocky.Na oleji speníme pokrájanú cibuľu.

    Pridáme mäso,čierne korenie,rozotretý cesnak,rascu,vegetu.soľ lečo,rajčiakový pretlak,zalejeme vodou… čítať ďalej

  • Jelenie stehno na slanine

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 1467x, Komentáre: 0

    Deň pred prípravou tohto jedla si pripravíme nálev do ktorého dáme na tenké plátky resp. rezance pokrájané mäso. Cca do 1,5 l studnej vody pridáme 1 dcl octu, lyžicu soli, po malej lyžičke… čítať ďalej

  • Jelenie závitky so šípkovou omáčkou

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 1361x, Komentáre: 0

    mäso nakrájame na rezne,rozklepeme a potrieme korením.necháme odležat 1-2dni.

    potom každý plát potrieme roztlačeným cesnakom,priložíme slaninu,mierne osolíme a stočíme do závitku.závitky… čítať ďalej

  • Jelení chrbát na višňovej omáčke

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 1365x, Komentáre: 0

    Jelení chrbát očistíme od šliach a nakrájame na 8 medailónikov. Okoreníme, osolíme a na horúcej panvici na oleji opečieme z oboch strán 3 minúty. Mäso vyberieme z panvice a na panvicu… čítať ďalej

  • Jeleň na smotane

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 836x, Komentáre: 0

    Očistené, umyté jelenie mäso prešpikujeme slaninou. Na rozohriatom oleji orestujeme mäso osolené a okorenené dôkladne z každej strany. Orestované mäso vytiahneme a odložíme nabok. Do výpeku… čítať ďalej

  • Jelenie líčka

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 817x, Komentáre: 0

    Jelenie líčka očistíme od mastných častí, ale menšiu časť masti ponecháme na líčkach. Na oleji orestujeme cibuľu, petržlen, mrkvu a zeler do kašovitej hmoty a pridávame paradajkový… čítať ďalej

  • Jelenie filety pod jablkovou perinou

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 797x, Komentáre: 0

    Plátky slaniny opečieme a odložíme, mäso osolíme, okoreníme, obalíme v múke a vložíme z jednej strany do múky a prudko opečieme na oleji.

    Podlejeme vývarom (vodou) a dusíme do… čítať ďalej

  • Divina na smotane

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 980x, Komentáre: 0

    Toto je jelenie mäso. Keďže neovládam terminológiu, muž mi povedal, že je to to isté ako hovädzí roštenec. To len aby ste mali predstavu o tom z akej diviny a z ktorej časti je toto mäso.… čítať ďalej

  • Pečená hus

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 744x, Komentáre: 0

    Umytú hus nasolíme (aj z vnútra) a necháme odležať(najmenej 5-6hodín alebo cez noc).Potom ju od soli umyjeme mliekom,osušíme,podlejeme vodou,hojne zasypeme rascou a prikrytú pečieme s dvomi… čítať ďalej

  •  1 2 3 4 5 6 7 8 9 »  Posledná

TOPlist TOPlist