Dnes je Pondelok, 21. 05. 2018 Prihlásenie | Registrácia
Múčniky a dezerty

Múčniky a dezerty

  • Medovníkovo-marcipánové guľky

    Pridané: 1. 05. 2015, Zobrazené: 1004x, Komentáre: 0

    Pomrvím si alebo zomeliem medovníky, pridám zomleté mandle, maslo a dolievam rumom dokým sa mi nedajú tvarovať guľky.

    Vytvarujem si rovnaké guličky a dám schladiť. Vychladené namočím… čítať ďalej

  • Perníkový závin

    Pridané: 1. 05. 2015, Zobrazené: 787x, Komentáre: 0

    Zamiesiť cesto, rozdeliť na 4 bochníčky a nechať v klude odstáť aspoň 3 hodiny.

    Každý plát vyvaľkať, natrieť slivkovým lekvárom, posypať mletými orechmi a hrozienkami, stočiť,… čítať ďalej

  • Vianočná torta s mandľovou šľahačkou

    Pridané: 1. 05. 2015, Zobrazené: 760x, Komentáre: 0

    Rúru si predhrejeme. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky šľaháme s cukrom 15 minút na penu, pridáme k nim mleté lieskovce, zmiešame s nastrúhanou… čítať ďalej

  • Vianočné medovníčky

    Pridané: 1. 05. 2015, Zobrazené: 2397x, Komentáre: 0

    Medovníky sú výborné, ak sa medovníkové cesto pripraví tak 6 týždňov pred pečením. Keď sa nestihne, tak aspoň dva dni je ho potrebné nechať postáť zabalené v mikroténovom vrecku.Príprava… čítať ďalej

  • Vianočná štóla

    Pridané: 1. 05. 2015, Zobrazené: 3052x, Komentáre: 0

    Zmiešajte ríbezle, hrozienka, kôru a višne. Polejte ich rumom a nechajte odstáť. Zohrejte mlieko a rozpustite v ňom maslo a cukor. Nechajte vychladnúť. V mise zmiešajte múku, soľ, muškátový… čítať ďalej

  • Jáhelník (Pšenovník)

    Pridané: 1. 05. 2015, Zobrazené: 1002x, Komentáre: 0

    Pšeno sparíme dva krát vriacou vodou a scedíme. Zalejeme mliekom, pridáme cukor a na miernom ohni podusíme domäkka.

    Pridáme trochu rozpusteného masla, ovocie (marhule alebo slivky),… čítať ďalej

  • Makové guľky

    Pridané: 1. 05. 2015, Zobrazené: 993x, Komentáre: 0

    Oriešky nahrubo nasekáme, zmiešame s opláchnutými hrozienkami a na 24 hodínnamočíme do vody.

    Vody nedávame veľa, len toľko aby orechy a hrozienka nasiakli.

    Na druhý deň pridáme… čítať ďalej

  • Horalkové vajíčka

    Pridané: 1. 05. 2015, Zobrazené: 1061x, Komentáre: 0

    horalky pomelieme na "orechovom" mlynčeku, pridáme mleté orechy, zmäknuté maslo, žĺtok a rum. Vypracujeme hladkú hmotu, ktorú necháme postáť aspoň hodinu v chlade

    hmotu si rozdelíme… čítať ďalej

  • Perník na strúhanie

    Pridané: 1. 05. 2015, Zobrazené: 875x, Komentáre: 0

    Misu položíme na váhu a váhu vytarujeme, aby ukazovala nulu. Opatrne vlievame a med, kým váha ukáže 250g. Pridáme mlieko a vajce, metlou na šľahanie rozšľaháme. V druhej mise zmiešame… čítať ďalej

  • Punčový zákusok

    Pridané: 1. 05. 2015, Zobrazené: 852x, Komentáre: 0

    Najskôr si upečieme tri pláty cesta na veľkom plechu. Dva žlté a tretí farebný.

    Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a po lyžici pridávame horúcu vodu. Múku preosijeme s kypriacim práškom.… čítať ďalej

  •  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »  Posledná

TOPlist TOPlist