Dnes je Piatok, 23. 02. 2018 Prihlásenie | Registrácia
Bezmäsité jedlá

Predjedlá

  • Tartar z kreviet s kaparami

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 1579x, Komentáre: 0

    Tartar: Krevety olúpeme a povaríme v zeleninovom vývare asi 1 minútu a necháme vychladnúť. Nasekáme a zmiešame s jemne nasekanou cibuľkou a na jemno nasekanými kaparami a koriandrom. Dochutíme… čítať ďalej

  • Langoše (ako od Balatonu)

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 970x, Komentáre: 0

    Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku preosejeme, premiešame so soľou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme polotuhé cesto. Ak je tuhé, pridáme ešte trochu… čítať ďalej

  • Plnené šampiňóny

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 1982x, Komentáre: 0

    Na šampiňónoch vykrojíme hlavičku a lyžičkou vydlabeme stred a posekáme ho na drobno.

    Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninu alebo šunku… čítať ďalej

  • Biela husacia pečeň foie gras

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 761x, Komentáre: 0

    Bielu husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky a položíme na rozpálenú suchú panvicu. Osolíme, okoreníme a restujeme do zlatohneda asi 2 minúty. Potom pečeň obrátime na druhú stranu,… čítať ďalej

  • Cesnakový chlieb chudobných

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 802x, Komentáre: 0

    Zemiaky uvaríme v šupke klasickým spôsobom alebo vylepšeným: každý zemiak popicháme vidličkou, každý zvlášť zabalíme do papierovej servítky a dáme do mikrovlnky na 7 - 10 min., podľa… čítať ďalej

  • Grilované kuracie srdiečka na bagete s omáčkou

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 599x, Komentáre: 0

    Pripravíme si nálev na srdiečka. Ja som marinovala cez noc.

    Očistené srdiečka naložíme do nálevu a marinujeme prikryté v chladničke cez noc, keď nemáme čas, aspoň jednu hodinu.

    čítať ďalej

  • Slimáčiky s hubovou nátierkou

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 555x, Komentáre: 0

    Pripravíme si suroviny na slimákov.

    Rozvaľkáme lístkové cesto na obdĺžnik.

    Cesto potrieme hríbovou hriankovou zmesou z dubákov, cibule, paradajok, papriky a dochucovadiel. Cesto… čítať ďalej

  • Slávky s medveďom

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 606x, Komentáre: 0

    ...určite každý kto pripravoval mušle vie, že sa vyhadzujú tie ktoré sú otvorené pred tepelnou úpravou a tie, ktoré sú zatvorené po tepelnej úprave... poslednou dobou som dosť lenivý,… čítať ďalej

  • Mušle sv. Jakuba na artičokách

    Pridané: 7. 11. 2015, Zobrazené: 625x, Komentáre: 0

    Zemiaky uvaríme a urobíme z nich pyré.

    Na olivovom oleji opražíme nasekané olivy a artičoky. Pridáme do zemiakového pyré. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian.

    Na… čítať ďalej

  • Indická placka Kerala paratha

    Pridané: 4. 11. 2015, Zobrazené: 563x, Komentáre: 0

    Do preosiatej múky rozbijeme jedno celé vajíčko. Pridáme cukor, soľ, vodu, mlieko, a vypracujeme hladké cesto. Z cesta tvarujeme malé bochníčky. Dôkladne všetky potrieme olejom.

    Cesto… čítať ďalej

  •  1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

TOPlist TOPlist